joi, 11 aprilie 2013

Batjocorirea unui popor

Stați liniștiți, nu suntem noi (muritorii de rând) cei care beneficiem de lege. Legile sunt făcute pentru a proteja politicienii, pe "oamenii" de teapa lui Boc, Udrea sau a "domnului" președinte nedorit și neavenit... Băsescu.

Trăim într-o țară în care s-au făcut posibile exact lucrurile pe care nu ni le doream. Înainte de așa zisa revoluție ne-am dorit libertate - ei bine... când ne exprimăm voința într-o privință sau alta, se bagă peste noi Uniunea Europeană (a se vedea nevalidarea voturilor împotriva lui Băsescu).

Ne-am dorit conducători care să ne scoată din rahat... ei bine am primit exact opusul.  Ne-am dorit să nu mai stăm la cozi interminabile și să avem ce așeza în cămări - ei bine, ne intoxicăm zilnic cu alimente modificate genetic. Un bun exemplu este aderarea României la execrabilul Codex Alimentarius.
Adică... noi, cei care am rezistat în țara noastră sute si mii de ani cu hrană naturală... le dăm socoteală unora care  poate nici măcar n-au o istorie la fel de lungă ca a noastră?
Adică... scuzele mele... Vede cineva cât de mizeră este această alegere? Vede cineva cât de infectă e? România - care a fost numită "grânarul Europei" aderă la așa ceva? De când avem noi nevoie de... hrană modificată genetic? Parcă plecaseră vreo trei milioane de români la muncă prin alte țări? Nu știu câți sunt stabiliți "afară". Deci... numărul locuitorilor din țară se micșorează... și noi cerem aderarea la Codex Alimentarius?? Ce... brusc nu ne mai ține pământul ăsta din țară care ne-a ținut mii de ani?
Ce oameni bolnavi pot face asta? Câtă răutate și câtă "foame de bani" poți să ai în tine să faci așa ceva unui popor întreg?

Ni se bagă sula(e) în coaste din  toate direcțiile. Se face orice... atât timp cât ideea e să trăim în frică și dezordine. Nu care cumva să ne grupăm și să luăm vreo poziție incomodă pentru scaunele înalte ale continentului. Ni se cere să fim corecți și să respectăm "legea", dar când vrem să schimbăm "conducătorul mult iubit"... se bagă mizerabilii din Uniunea Europeană spunând că nu se poate. Același lucru ni se cere... și asta în timp ce trăim dintr-un salariu din care foarte rar ne putem permite un CD original cu muzică autohtonă sau vreun căcat de soft buguit cu licență. Angajatorii au pretenția sa muncim 10 sau 12 ore și să fim capabili de multitasking pentru un salariu de mizerie, uitând că suntem ființe umane și nu boi la jug. Standarde...

Intrarea în "mult iubita" Uniune nu ne-a adus nici pe departe atât de multe lucruri bune pe câte credeam a fi...
Să mai aduc vorba despre țigări? Specia umană fumează  de dinaintea lui răstignitu'. Vorba Wikipediei... "Istoria fumatului se poate dovedi de prin anii 5000 î.Hr, fiind prezentă în diferite culturi din întreaga lume." Cât? 5000 de ani înaintea răstignitului? Plus 2 fac 7.
7000 de ani! Și după 7000 de ani s-au trezit niște pizdari să spună că "face rău". Păi face rău compoziția, nu tutunul curat. Am fumat la viața mea tot felul de chestii... de la țigări foarte slabe la țigări tari, de la țigări tari la țigări de foi, de la țigări de foi la trabucuri... și în cele din urmă - de la trabucuri... la foaie de tutun răsucită și prinsă cu o bucată de scotch, frate. Ei bine... ăla e tutun, nu rahatul pe care îl găsim în comerț la prețuri piperate.

Poate să-mi spună cineva pentru ce se tot scumpesc țigările? S-a micșorat cumva Pământul? Nu mai încape tutun pe el? Pe lângă faptul că e de proastă calitate (din ce în ce mai proastă), pentru ce atâtea poze de rahat cu gâlci, pentru ce atâtea taxe și impozite pe tutun... că nu văd nimic notabil nicăieri? Unde se duc banii din acele taxe? Mărirea taxelor nu se traduce decât prin creșterea contrabandei și scăderea vânzărilor spune bine cineva. E cumva profitabilă situația creată de mărirea unor taxe și impozite, și dacă da, pentru cine?

Cum se face că în plină perioadă de criză economică șeful de stat a dat bani bisericii,  în loc să direcționeze banii spre crearea de locuri de muncă, ridicarea de școli, spitale? De ce nu a direcționat banii ăia către știință ? Cum se face că suntem în 2013 și paraziții  ăștia cu fuste care se plimbă în mașini de lux încă mai scapă de impozite?


Cum se face că în ciuda faptului că există de ani buni de zile nereguli colosale  în țara asta, nu avem o instituție solidă care să-i pună la zid pe făptași? Stau și mă-ntreb... lumea chiar pune botul la scamatoria cu Năstase? Ăla e praf în ochi, copii. Scuturați-vă... și reveniți la normal.

N-am fost niciodată leșinat după plecatul "afară". Ce-am văzut însă... au fost prea mulți în jurul meu bulbucând ochii când venea vorba despre asta. Și toți disperații și-au dorit să intre România în Uniunea Europeană, crezând c-o să fie bine, crezând că l-au apucat pe 'mnezeu de-un picior și că o să poată călători în alte țări "europene", să facă rahatul praf. Și uite așa i-au votat pe cei care spuneau că o să bage țara în Europa. Ați luat țacă, fraierilor! Pentru că toți prietenii și toate rudele voastre... toți ăștia care au rămas acasă și despre care spuneți că vă pasă... toți suportă consecințele intrării în "minunata" Uniune Europeană și a aderării la diverse organizații de prin lume care le vor orice... mai puțin binele.


articol preluat

Niciun comentariu: