duminică, 20 mai 2012

"Miracolele si secretele" ministrului Marga

Proaspat numitul minstru de externe al Romaniei incepe sa-si tradeze anumite slabiciuni si metode prin care incearca sa faca placut anumitor centre de putere si influneta din SUA si din lume.
Cu o zi doua inainte sa fie numit la externe, Marga publica in Cotidianul articolul Miracolele si secretele Israelului, un articol cel putin magulitor ca sa nu ii zic altfel la adresa unui anume popor ales.
Iar acum, cu ocazia vizitei in SUA, prioritatea sa a fost sa dea raportul in fata American Jewish Comitee.
O astfel de vizita nu e intamplatoare, nu te duci la Chicago pentru intrunirea NATO, si odata ajuns acolo, intr-o pauza de tigara, dai o fuga la o organizatie de lobby de asemenea anvergura. E evident ca vizita a fost pregatita dinainte, desi comunicatul oficial ne spune putin altfel. Cu aceasta ocazie, oficial reprezentantii AJC s-au interesat, printre altele, "de perspectivele solutionarii problemei restituirii proprietatilor confiscate de regimul comunist".
Cu alte cuvinte, ne mai vindeti o bucata din tara si demnitatea voastra, va mai calcati in picioare niste eroi nationali care nu ne plac noua, iau noi va promitem ca va ajutam cu Visa Waiver.
De acord cu retrocedarea proprietatilor cofiscate de comunisti, imediat ce vor retroceda si ei ce au confiscat de la palestinieni. Plus un muzeu cu atrocitatile din Israel in ultimii 60 de ani... 
Faptul ca ai fost la un moment victima, nu iti da dreptul sa devii calau.
Nu contest ca trebuie sa avem relatii foarte bune de colaborare cu natiunile si tarile de anvergura de pe mapamond, dar nu i-am auzit pe diversii ministri si prim-ministri de pana acum sa ridice ode poporului rus, japonez, chinez, etc.
In plus aceste prosternari in aceeasi directie ma fac pe mine, ca cetatean roman sa ma simt putin jenat. Macar de fatada, ar trebui sa ne comportam putin mai demn ca si tara ori natiune.
Respect poporul evreu pentru istoria si cultura lor, dar parca in ultima perioada a devenit o conditie de acces in demnitati inalte ale statului roman sa faci niste gesturi, sa scrii niste articole, sa iti completezi niste studii intr-o anumita limba ( si aici nu pot sa nu remarc aplecarea deosebita a fostului PM de trista amintire MRU in aceasta directie), desi , in calitatea lor de slujitori ai poporului pe care il reprezinta, s-ar cuveni sa elogieze macar in treacat si poporul roman, ala care, asa amarat cum e el, i-a cocotat in scaunele alea unde duc o viata de huzur.
Proprietatile nationalizate de regimul comunist pot fi si o compensare a faptului ca statul din care face parte comunitatea respectiva a abandonat (a se citi "vandut") statul roman prietenilor de la rasarit la Yalta.
Despre rolul nefast al cominternistilor nu prea se face vorbire plus ca daca aratam generatiilor tinere cine a adus comunismul in Romania ,e posibil ca ”recuperarea unor figuri ale trecutului ”sa se accelereze ..chiar daca acum tot ei ne invata capitalismul.
Iar romanilor cand le rezolvati problemele proprietatilor confiscate de comunisti, dle profesor? .....Sau le considerati in continuare un moft??.



Niciun comentariu: