miercuri, 15 februarie 2012

Sistemul


Te nasti sclavul unui stat sau al altuia. Datorezi impozite statului fara sa existe un acord voluntar de participare din partea ta, impozite care oricum sunt distribuite in interes propriu de cei care controleaza statul, foarte rar in interesul tau si al meu. Si daca nu cunosti lista lunga de impozite, adu-ti aminte de unul singur, unul mascat, indirect, diabolic: TVA-ul! 20% din tot ce ti-a mai ramas in buzunar revine tot statului atunci cand cumperi orice, chiar si paine!

Ce mai asteptam, un impozit si pe fumul de pe cos? Ca doar oamenii sunt lenesi si stau in casa la caldurica, in loc sa iasa in strada sa mute zapada de pe strazi, pentru mutarea careia au platit deja sute de milioane de euro! Asta naste invariabil sistemul pe care il suportam si chiar laudam unii dintre noi: coruptie, indiferenta, cinism, aroganta! Nu rezolvam nimic daca schimbam intr-una oamenii care conduc sistemul, daca nu schimbam niciodata sistemul in sine.

Democratia directa ar asigura dreptul de participare a tuturor cetatenilor adulti ai unui stat la adoptarea si anularea legilor dupa care acestia isi traiesc viata.


Omul pe care il vedeti in poza nu e un terorist, nici un pensionar mort de foame. E Manolis Glezos, cel care in timpul ocuparii naziste din 1941 s-a urcat pe Acropole si a dat jos simbolul swasticii naziste. 70 de ani mai tarziu niste fricosi in uniforma servesc capitalisti care nu merita nici sa-i linga talpa piciorului, dar sa-si puna mainile pe el.

Niciun comentariu: