sâmbătă, 11 februarie 2012

De ce ai vrea sa creezi un virus care sa ucida 60% din omenire??

Tocmai citeam stirile, cand mi-a cazut privirea pe una :


"Reuniune cu usile inchise la OMS, pentru a decide daca se vor publica sau nu studiile legate de mutatia virusului H5N1

 "cand este transmisa la om, este fatala in proportie de 60%", motiv pentru care cercetarile recente au provocat numeroase ingrijorari in sanul comunitatii internationale.

Prima echipa de cercetatori apartine centrului medical universitar Erasmus din Rotterdam (Olanda). Ea anuntase in septembrie ca a creat o mutatie a virusului gripei aviare capabil, pentru prima oara, sa se transmita cu usurinta intre mamifere si, potential, intre oameni.
Cercetatorii s-au declarat de acord sa opreasca studiile in acest "domeniu timp de 60 de zile pentru a oferi timp opiniei internationale sa se exprime", potrivit unei scrisori publicate in 20 ianuarie de revistele Science si Nature.

In noiembrie anul trecut, Biroul national american pentru stiinta si biosecuritate (NSABB) a cerut ca o parte din rezultatele cercetarilor asupra acestui virus sa nu fie publicate in Science si Nature.


sursa: hotnews

Acuma, ma intreb si eu: cercetatorii aia din Olanda, de ce ar fi vrut ei sa creeze virusul ala mutant care sa ucida omenirea? Alta treaba nu aveau de facut? :)
Si apoi, americanii, cu binecunoscuta lor "transparenta", au si interzis aparitia in reviste de specialitate a situatiei reale. Hmmm..nu prea imi miroase a bine toata imbarligatura asta.

Niciun comentariu: