luni, 21 martie 2011

Victime colaterale

Ca tot auzim in ultimii ani despre formularea "victime colaterale", in cazul atacurilor armatei SUA in tari care nu pot opune rezistenta si care nu se aliniaza globalizarii fortate impusa de elita bancara de pe Wall St, iata inca o devaluire de azi a modului cum se impune libertatea si democratia in lume prin crima .
Asta, desi ni se toarna pe gat la TV ca atacurile au precizie chirurgicala si vizeaza doar tinte militare.
Vazand aceste imagini, realizam la ce degenerare a ajuns civilizatia umana si democratia occidentala, si cam cum stau treburile prin lume.
Parca occidentalii, in speta americanii si vest-europenii erau aia civilizati si toleranti, iar cei atacati, recte musulmanii erau niste degenerati si fanatici, care musai trebuie adusi pe calea cea buna, nu?
Două dintre fotografii înfăţişează soldaţi americani care se pozează alături de cadavrul însângerat şi parţial dezbrăcat al unui afgan. În ambele fotografii, soldaţii ţin capul afganului ridicat, trăgându-l de păr. A treia poză arată alte două victime, legate de un stâlp.
Der Spiegel a publicat aceste fotografii în ediţia de astăzi a revistei, în ciuda încercărilor armatei americane de a le proteja. Der Spiegel spune că aceste fotografii au fost făcute în intervalul ianuarie-mai 2010.
Curtea Militară americană, care are dreptul de a hotărî vinovăţia militarilor şi de a le stabili pedeapsa, a încercat să împiedice distribuţia pozelor fiindcă ele constituie probe ale crimelor de război, pe baza cărora cei doi soldaţi vor fi judecaţi, dar şi din cauza "naturii lor sensibile", scrie Huffington Post.

Cei doi americani care apar în poze sunt caporalul Jeremy Morlock şi soldatul Andrew Holmes. Avocatul acestuia din urmă spune că "Holmes a fost obligat să se pozeze alături de cadavru, aşa că s-a pozat. Asta nu înseamnă că este un criminal".
Avocatul caporalului a declarat că Morlock este "vinovat din punct de vedere fizic" pentru crime, inclusiv cea prezentată în fotografie, dar, "din punct de vedere moral, adevăraţii vinovaţi sunt liderii americani care au târât SUA în acest război".
Der Spiegel susţine că deţine peste 4.000 de poze şi videoclipuri cu soldaţii americani din Afganistan, însă până acum nu  a publicat decât trei

Un comentariu:

mizantropescu spunea...

Pai cica au intrat in Libia pt a proteja populatia civila, numai ca imediat dupa ce'au intrat, numarul victimelor CIVILE a fost mai mare decat si'au facut libienii batandu'se intre ei o luna ! Chiar ii mai crede cineva p'astia ?