vineri, 17 septembrie 2010

Legatura invers proportionala intre cresterea vanzarilor de arme catre populatie si infractiunile cu violenta

O stire interesanta despre achizitia de arme de catre publicul larg, in SUA, ce contrazice propaganda organizatiilor anti-legalizare: conform statisticilor publicate recent, in 2009, desi vanzarile de arme catre populatie au crescut la un nivel record, totusi infractiunile violenta au scazut ca numar si intensitate.
sursa
Asta ma duce cu gandul si la dezbaterea de acum aproape un an din RO, atunci cand, intr-un context de amplificare a violentelor provocate de diversi interlopi care sfidau orice norma de bun-simt si ajunsesera sa creeze o stare  generala de teama in anumite localitati, au existat unele voci care sustineau necesitatea legalizarii portului de arme letale si in tara noastra; curentul general de opinie, stimulat din spate de posturile oligarhilor romani, a fost contra, ideea fiind ca legalizarea ar duce la o recrudescenta a violentelor, singura vedeta TV care sustinea atunci contrariul fiind Mircea Badea.
Personal sunt pro-legalizare, desi practic e imposibila introducerea ei in Romania, pentru ca structurile de putere nationale fac alergie doar la gandul ca o asemenea propunere ar putea fi luata in dezbatere la modul serios la nivel national. Ce s-ar fac e ei cu o populatie romaneasca  infometata, batjocorita si furata, care pe deasupra ar mai deveni si inarmata? Cred ca e cea mai mare teama pe care o au autoritatile securistoide actuale, intr-o tara aflata in primele locuri in lume la  numarul de angajati in diverse servicii secrete pe cap de locuitor.
Si doi la mana, chiar si mentalitatea colectiva actuala este refractara la o asemenea ide, atat timp cat marea majoritate a populatiei traieste cu o teama adanc inradacinata fata de autoritati, ce isi are originea cel putin in perioada dictaturii comuniste, daca nu mai demult. Sunt oameni care nu se mai pot schimba si nu mai pot intelege ca autoritatile sunt cele care ar trebui sa fie cele care slujesc platitorul de impozite, si nu invers.
Thomas Jefferson:
"When the people fear their government, there is tyranny; when the government fears the people, there is liberty." -

Niciun comentariu: